English
< terug
BIOGRAFIE
Angela van der Knaap (1979)
In 2000 studeerde zij af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam als BA of Fine Arts and Design. Naast haar werk als grafisch ontwerper is ze beeldend kunstenaar. De reizen naar verre landen die Angela maakt vormen een belangrijke inspiratiebron voor haar kleurrijke schilderijen, sculpturen en foto's.

Over het werk
'Kunst is voor mij een voortdurende zoektocht naar de beste visuele vertaling van de beweeglijkheid van het leven,' zegt Angela. De thema's van haar kunstwerken tonen een zoektocht naar de essentie van het leven op een boeiende manier. Het levert intrigerend werk in een geheel eigen stijl op. Die zoektocht is onder andere zichtbaar in het exclusieve project van vijf levensgrote sculpturen van 'de archetype mens'.

De reizen door landen als Bolivia, Peru, Tibet en Belize hebben door de positieve houding en kleurrijke uitstraling van deze culturen haar kijk op mensen enorm verrijkt. 'Ik laat me meer meevoeren met de stroming van het leven. Mooie en moeilijke momenten vervloeien tot een boeiend geheel.'
Kenmerkend voor de vloeibaarheid is de afwijkende vorm van de panelen waarop ze schildert, zoals de serie vloeibaarheid. Ze zaagt de panelen zelf, op die manier rekent ze af met de traditionele geometrische vierhoek, en kan ze haar 'verhaal' nog meer zeggenschap mee geven.

   schilderij
     
realisatie: www.welkeletter.nl